BLONDIE  DEBBIE HARRY
1950-1960 1960-1970 1970-1990 1990-heden Amy Winehouse Shakira Kim Wilde Sugababes Startpagina
Maria - Blondie Blondie - Rapture Blondie - Hangin' On The Telephone Blondie- Atomic Blondie - One Way or Another (live) Blondie - The Tide Is High - 1980 Blondie - Denis Blondie - Sunday Girl 1979 Blondie-Call Me Blondie - Heart of Glass (live 1979)

Deborah Harry

Van Wikipedia

Deborah Ann (Deborah) Harry (Miami, 1 juli 1945), ook wel bekend als Debbie Harry, is een Amerikaanse zangeres en filmactrice, die vooral bekend werd als zangeres van de popgroep Blondie.

Ze debuteerde eind jaren zestig in de folkgroep The Wind in the Willows, werd in de jaren zeventig bekend met Blondie en maakte vanaf de jaren tachtig ook soloplaten. Daarnaast was ze actief als actrice. Na een aantal bijrolletjes in kleine producties maakte ze in 1979 haar serieuze debuut in de film Union City. Tientallen filmrollen zouden volgen, waarvan die in David Cronenbergs Videodrome (1983), John Waters' Hairspray (1988) en Pedro Almodovars My life without me waarschijnlijk de bekendste zijn.

Ook was ze een paar jaar de zangeres van de succesvolle Jazz Passengers.

In 1998 maakte ze met haar band Blondie een comeback met het album No exit. Het nummer Maria stond toen in 14 landen op nummer 1. Even werd het weer stil rond Blondie. Deborah deed een aantal soloprojecten, speelde met de Jazz Passengers, stond op Broadway met Crave en speelde in tal van films mee. In 2003 kwam ze weer met een nieuw Blondie-album, The curse of Blondie. Er volgde een wereldtournee en de single Good boys bestormde de Britse hitlijsten.

In 2006 komt Deborah samen met de bandleden van Blondie in de Rock and Roll Hall of Fame. Tevens brengt ze in samenwerking met Moby in oktober een nieuw nummer uit met de titel New York, New York. dit nummer wordt als single uitgebracht en is te vinden op het nieuwe greatest hits album van Moby 'Go, The very best of Moby'.

In mei 2006 bracht Deborah Harry het nummer "Dirty and Deep" uit als protest tegen Lil' Kims veroordeling, Lil' Kim is een vriendin van Deborah. Het is gratis verkrijgbaar op de Deborah Harry Home Page.

Discografie

Soloalbums

Jazz Passengers

Externe links