ELVIS PRESLEY 18 jan.1935-16 aug.1976
1948-1960 1960-1970 1970-1990 1990-heden Eddie Cochran Gene Vincent Carl Perkins Startpagina

Elvis Presley   Nr. Top 500 en Jaartal   
19 Hound Dog 1956   video 45 Heartbreak Hotel 1956    video 67 Jailhouse Rock 1957   video 77 Mystery Train 1955
91 Suspicious Minds 1969 112 That's Allright Mama 1954     video 197 Don't be cruel 1956    video1 352 All Shook Up 1957    video
394 Can't Help Falling In Love 1961    video 423 Blue Suede Shoes 1956    video 437 Love Me Tender 1956    video I Got A Woman

Return To Sender    video

 

A Little Less Conversation - JXL    video  

Elvis Aaron Presley (Tupelo (Mississippi), 8 januari 1935Memphis (Tennessee), 16 augustus 1977) was een Amerikaans popzanger en acteur. Hij wordt voornamelijk gezien als de pionier van de rock-&-rollmuziek. Hij veranderde het landschap van de populaire muziek door countrymuziek, gospel en rhythm and blues te vermengen. Hij geldt als een van de meest populaire en invloedrijke artiesten van de 20e eeuw. Vele artiesten, zoals Eddie Cochran, Cliff Richard, The Beatles, Bob Dylan, U2 en Bruce Springsteen zijn schatplichtig aan hem. Zijn manager was Colonel Tom Parker, een Nederlander (uit Breda) van geboorte die eigenlijk Dries van Kuijk heette.

Biografie

Elvis Aaron Presley, de zoon van Gladys Love Smith en Vernon Elvis Presley, werd op 8 januari 1935 in Tupelo (Mississippi) geboren. Elvis was een deel van een tweeling, maar zijn broer Jesse Garon Presley kwam levenloos ter wereld. Het gezin leefde een zeer armoedig bestaan. De omgeving waarin de Presley's leefden was zeer religieus en was van grote invloed tijdens de opvoeding van Elvis. Meerdere keren per week was het gezin te vinden in de kerkgemeenschap First Assembly of God, daar waar Elvis kennismaakte met de vele spirituals en gospelsongs waarbij de predikanten luidkeels en stampvoetend het woord van God predikten.

Elvis krijgt een gitaar als verjaardagscadeau van zijn moeder, maar hij kan niet eens spelen. Uiteindelijk krijgt de jonge Elvis les van zijn oom: uncle Vester, Vernons broer. Nog steeds is de Tupelo Hardware Company waar Gladys die gitaar kocht een drukbezochte toeristische trekpleister in Tupelo.

Als hij tien is neemt Elvis Presley deel aan de allereerste muziekwedstrijd in z'n leven. Z'n ouders vinden dat hun jongen een gouden stem heeft, en regelen voor hem een plaatsje op de kandidatenlijst. Ook de jury wordt gecharmeerd door het schuchtere jongetje met z'n veel te grote broek die foutloos het kinderliedje "Old Shep" van Red Foley brengt. Radio WELO is ter plaatse en brengt, toen al, rechtstreeks verslag uit van de zangwedstrijd. Helaas werd geen seconde ervan getaped.

Beginperiode

Elvis werkte na het eind van zijn schooltijd als vrachtwagenchauffeur. In 1953 besloot hij om een plaatje te maken bij de (inmiddels legendarische) Sun Studio, waar iedereen voor een paar dollar een liedje kon laten opnemen.

Elvis zong het nummer My Happiness en maakte hiermee zo'n indruk op de studiosecretaresse Marion Keisker, dat die onmiddellijk zijn naam noteerde. Volgens haar had Elvis iets bijzonders. Na veel aandringen van Keisker, besloot Sun Records-eigenaar Sam Phillips Elvis uit te nodigen. In juli 1954 nam Elvis bij Sun Records zijn eerste plaat op. De eerste radio-exposure van zijn eerste single That's all Right Mama had zo'n impact dat Elvis plaatselijk meteen een groot succes was. Met live-optredens (in de regio) nam zijn populariteit alleen maar toe. Dit onderkende ook ene Tom Parker, beter bekend als 'The Colonel', die Elvis kon overtuigen om hem als manager te nemen.

Het eerste wapenfeit van Elvis' nieuwe manager was om Elvis onder te brengen bij RCA Victor. Elvis ondertekende een platencontract voor $35.000, destijds een recordbedrag, waarmee RCA ook de rechten voor alle Sun-opnamen overnam. In januari 1956 trad hij voor het eerst op in een landelijke televisieshow, de Stage Show van Jimmy en Tommy Dorsey. Elvis zou daarna nog veelvuldig van het medium televisie gebruikmaken om zijn populariteit te behouden.

Zie ook Elvis Presley en televisie

In datzelfde jaar mocht hij zijn eerste gouden plaat in ontvangst nemen voor zijn eerste RCA-plaat, die nr. 1 stond in drie verschillende hitlijsten: Heartbreak Hotel. Nummers als Money Honey en I Got a Woman waren oorspronkelijk van andere zangers, maar de manier waarop Elvis ze uitvoerde sprak de tieners van die tijd aan en werden alle rockklassiekers. Nummers als Love Me Tender, Hound Dog, Don't Be Cruel, All Shook Up, Teddy Bear, Jailhouse Rock waren zeer grote hits. Tot in 1958 nam hij de ene na de nadere plaat op, in totaal 14, die alle ongehoord veel succes hadden.

Vooral Elvis' optredens deden veel stof opwaaien. Veel mensen vonden de snelle bekkenbewegingen waarmee hij zijn podiumoptredens begeleidde schandalig en immoreel. Hij werd al gauw 'Elvis the Pelvis' genoemd (pelvis=bekken), een bijnaam die Elvis zelf niet al te leuk vond. Zijn invloedrijke manager wist Elvis op onnavolgbare wijze te vermarkten. Colonel Parker zou later 'ontmaskerd' worden als de illegaal ge�migreerde Nederlander Dries van Kuijk.

Dienstplicht

Toen Elvis werd opgeroepen voor de militaire dienst (1957 - 1960) waren veel critici van mening dat aan de carri�re van Elvis nu een eind was gekomen. Elvis maakte het zichzelf niet makkelijk door de gewone dienstplicht als soldaat te doorlopen in plaats van gebruik te maken van zijn populariteit. Hij begon zijn dienstplicht in Ford Hood in Texas. Later zou hij worden uitzonden naar Duitsland. Hier heeft hij een tijdje gewoond (Bad Nauheim) met zijn familie. In die tijd heeft hij ook o.a een uitstapje naar Parijs gemaakt. Op de terugvlucht naar Amerika heeft het vliegtuig een tussenlanding in Schotland gemaakt. Dit is de enige keer dat Elvis in Groot Brittanie is geweest.

De Europese fans hebben Elvis nooit live mogen zien optreden in Europa. Dit had waarschijnlijk ook te maken met Colonel Tom Parker. Het gerucht gaat dat hij na een ruzie (moord ?) in Nederland illegaal naar de Verenigde Staten gevlucht is. De Colonel zou bang zijn geweest hiervoor opgepakt te worden.

Acteur

In 1956 speelde Elvis de hoofdrol in zijn eerste film, Love me Tender. In totaal speelde hij in 33 bioscoopfilms, waaronder ook Jailhouse Rock (1957). Zijn laatste twee bioscoop-voorstellingen stonden in het kader van een documentaire namelijk: Elvis: that's the way it is en Elvis on tour. Dat Elvis over een redelijk acteertalent beschikte, bleek o.a. uit zijn prestaties in de film King Creole uit 1958. Helaas hadden zowel Hollywood als de Colonel andere plannen met Elvis talent en bonden hem vast aan massieve contracten waardoor Elvis jaren aaneen enkel in aanmerking kwam voor jodelende, blije films zonder sterk karakter. Zowel vriend als jaloerse vijand hebben opgemerkt dat Elvis altijd beleefd en professioneel was, en andere acteurs wist te vermaken met zijn spontane gevoel voor humor. De enige actrice van (later) formaat die voor Elvis' charmes viel was de jonge Ann-Margret.

Familie

In 1957 kocht Elvis "Graceland". Het huis met een enorm landgoed eromheen, was een typisch zuiderlijk landhuis, gebouwd in de 18e eeuw, toen de slavernij nog een feit was. Meerdere malen tijdens zijn leven heeft hij Graceland een totale metamorfose gegeven.

In 1967 trouwde hij met Priscilla Ann Beaulieu, die hij in Duitsland had ontmoet. Het huwelijk zou standhouden tot 1973. De verwijdering werd veroorzaakt door een affaire die de door en door verwende en ge�soleerde Priscilla had met haar karateleraar, dit was overigens niet gek want het was namelijk Elvis zelf die het al die jaren on tour al niet zo nauw nam met de huwelijkse plichten. Niettemin, Elvis was hierdoor zo geobsedeerd dat hij van plan was hem om te brengen maar toen het ��n en 't ander geregeld was, zag Elvis hier toch maar van af. Elvis en Priscilla kregen ��n dochter, Lisa Marie, (geboren op 1 februari 1968), die later een kortstondig huwelijk zou hebben met 'King of Pop' Michael Jackson. De moeder van Priscilla Ann Beaulieu heette Anne Lillian Iversen

Come-back

In 1968 maakte hij een televisieshow voor NBC, die met kerst uitgezonden werd, en alle kijkrecords verbrak. Deze show werd vanaf die tijd wel de come-back-show genoemd. Elvis trad er op met zijn oude muzikanten en was voor het grootste deel van de show gekleed in een zwartleren pak.

Vanaf 1969 trad hij voornamelijk op in Las Vegas. Hiervan is de documentaire Elvis: that's the way it is (1970) gemaakt. Daarna ging Elvis weer op tournee in de VS. Hiervan wordt een documentaire Elvis on tour (1972) gemaakt. Priscilla maakte aan Elvis kenbaar dat zij hun relatie wilde be�indigen. Een scheiding was het gevolg. Hierna ging het langzaam bergafwaarts met de King of Rock and Roll. Ongezonde leef- en eetgewoontes, excessief pillengebruik, Elvis was bijzonder goed op de hoogte van de medicatie (uppers en downers) die hij tot zich nam. Hij had te kampen met vele lichamelijke beperkingen, ongemakken, ziektes en afwijkingen (welke mogelijk het gevolg waren van een jarenlange uitputtende levensstijl). De druk van het 'Elvis-zijn' en de stress van het artiestenleven sloopten zijn gezondheid. In 1973 schitterde hij nog ��n keer met een primeur: het eerste live via een satelliet over de hele wereld uitgezonden concert, met de naam Aloha from Hawaii. Met deze show heeft hij het grootste televisiepubliek ooit bereikt: 1 tot 1,5 miljard mensen hebben deze show gezien, dat was in 1973 een derde van de wereldbevolking. Hij heeft overigens in bijna alles een primeur gehad; eerste artiest die optrad in footballstadiums, eerste artiest die zich onderscheidde met kleding, eerste artiest die bewegingen maakte die tot op de dag van vandaag nog steeds gekopieerd wordt om maar wat te noemen.

Elvis' vrouwelijke fans stonden erom bekend niet weg te willen gaan uit de zaal als Elvis zijn optreden had afgerond. De presentatoren zeiden dan "Ladies and gentlemen, Elvis has left the building" (= Dames en heren, Elvis heeft het gebouw verlaten) wat tot zijn dood gebruikt werd als standaardzin na optredens, en later uitgroeide tot gezegde om uit te drukken dat iets is afgerond of gestopt is.

Jump suits

Elvis bleef optredens in Las Vegas verzorgen en vloog dwars door de Verenigde Staten, in een hoog tempo met letterlijk honderden concerten per jaar. Tijdens deze concerten (totale carri�re ruim 1.100 concerten) droeg hij kostuums, zgn jumpsuits, die waren afgeleid van een karate-pak, voorzien van een hoge kraag en vaak een brede riem. Deze jumpsuits waren voorzien van prachtige motieven. De meeste kostuums, die overigens maar een of tweemaal werden gedragen, kregen namen mee als Sundail of Bold Eagle suit.

Concerten

Zijn optredens kenden hoogte- en dieptepunten, hetgeen bijvoorbeeld het drukke concertjaar 1976 duidelijk aantoonde: de concerten van de zomer van dat jaar getuigen van een weinig alerte Elvis : hij vergat zijn teksten en compenseerde dit met grappige uithalen en opmerkingen. Aan de andere kant worden de eindejaarsconcerten in Dallas en Pittsburgh tot de beste van zijn latere carri�re gerekend. Het laatste optreden vond plaats op 26 juni 1977. Elvis werd tijdens de concerten begeleid door een vaste band bestaande uit James Burton (gitaar), John Wilkerson (gitaar), Ronnie Tutt (drums), Glen Hardin (piano), Jerry Scheff (bas) en Charley Hodge (tweede stem), een oude vriend uit zijn diensttijd. Als achtergrondkoren traden op the Sweet Inspirations en J.D Sumner Quartet. Aangevuld met het Joe Guercio Orchestra. Een aantal van de bandleden zijn de later de wereld rondgegaan met Elvis The Concert, dat ook een aantal keren in Nederland (2000,2003 en 2005) met heel veel succes op de planken heeft gestaan. Voor deze concerten waren beelden uit "Elvis on Tour", "That's the way it is" en "Aloha from Hawaii" aan elkaar geplakt tot een concert. Vervolgens was het geluid van de muzikanten verwijderd, zodat alleen de stem van Elvis overbleef. Tijdens Elvis the Concert werden de beelden van Elvis op grote schermen geprojecteerd en speelden de oorspronkelijke muzikanten mee. Tijdens een van deze concerten heeft dochter Lisa Marie Presley samen met haar vader 'Don't Cry Daddy' gezongen.

Het naderende einde

In een hoog tempo vloog Elvis van staat naar staat en verzorgde tientallen shows per maand. Het gebruik van "uppers" en "downers", was voor Elvis net zo gewoon als een normaal mens gaat slapen, naar het toilet gaat, eet en drinkt, lacht en huilt. Elvis was afhankelijk geworden van medicatie en dacht het allemaal onder controle te hebben, waarvan hij heilig overtuigd was omdat zijn lijfarts, George Nichopoulos, het hem voorschreef

Vaak sliep hij overdag, nadat hij hiervoor wat had ingenomen. Nadat hij eenmaal was ontwaakt, tegen het avonduur (ook hiervoor had hij diverse medicamenten), gaf Elvis de keuken de opdracht een maaltijd voor hem klaar te maken. Meestal bestonden dergelijke maaltijden uit sterke koffie, toast met gebakken bananen, spek, pindakaas and banana-sandwiches, aansluitend brood met warm vlees, sorbetijs en hij voegde daar soms nog gehaktbrood aan toe.

Meestal bestonden de dagen voor Elvis in deze periode niet meer dan uit de gehele ontwaakte tijd in een ochtendjas doorbrengen, zittend op het toilet, lezend in religieuze en diep filosofische boeken, wat televisie kijken en opdrachten geven voor het organiseren van nieuwe optredens, alhoewel dat maar mondjesmaat was omdat Elvis feitelijk geen echte behoefte meer had om de deur nog uit te gaan. Ging Elvis de deur uit dan was het dus enkel en alleen om op te treden.

De bekentenis van Sonny en Red West (Memphis Mafia), de auteurs van het boek "Elvis what happened ?" was de nagel aan Elvis' doodskist. Elvis begreep niet dat zijn (in juli 1976 door zijn vader Vernon) ontslagen personeel hem na zovele jaren zo bruut konden afschilderen.

Overlijden

Elvis overleed op 16 augustus 1977 in Memphis, in de badkamer van zijn huis, officieel door een hartstilstand, maar later zal na autopsie blijken dat zijn lichaam sporen van meerdere soorten pillen (poly-farmacy) bevat. Vermoedelijk is er sprake van een overdosis van door zijn arts voorgeschreven medicijnen.

Na zijn dood

Oorspronkelijk werd Elvis begraven in een familie mausoleum op Forest Hill Cemetary, maar na een kidnappoging werd zijn lichaam, en dat van zijn moeder, verplaatst naar zijn landgoed. Elvis' graf werd al snel een bedevaartsoord voor Elvisfans. In 1982 werd Graceland opengesteld voor publiek. Graceland is het meestbezochte woonhuis dat als museum fungeert in de VS, na het Witte Huis. Per jaar komen er meer dan 600.000 mensen op bezoek. Naast het huis, aan de andere kant van de 'Elvis Presley Boulevard', is een groot complex gebouwd, bestaande uit een hotel (Heartbreak Hotel), het Graceland winkelcentrum, Graceland Plaza met winkels, een bioscoop en diverse tentoonstellingen en Elvis' Automuseum. Bovendien is Elvis' priv�-vliegtuig er te bewonderen. Er ontstond een cultus rond de overleden ster.

In 2006 is Graceland door de Amerikaanse overheid benoemd tot National Landmark. Dit gebeurt normaal gesproken alleen met huizen van (ex)presidenten van de VS en overige gebouwen en locaties die een bepaalde culturele betekenis hebben voor de Amerikanen. De benoeming van Graceland is uniek doordat het het eerste private woonhuis is dat op de lijst van National Landmarks is terechtgekomen.

25 jaar na zijn dood was de muziek van Elvis nog steeds in de belangstelling. Het destijds minder bekende nummer A little less conversation kreeg ten behoeve van een reclamespot een remix van Junkie XL (JXL) en in grote delen van de wereld stond dit nummer hoog in de hitlijsten. Een jaar later werd dit succes bevestigd met een bewerking van een ander minder bekend nummer Rubberneckin.

Op het moment van overlijden had hij een vermogen van 4,9 miljoen dollar. In 1993 was dat bedrag gegroeid tussen de 50 en 100 miljoen dollar.

In 2004 slaagde Elvis erin opnieuw de Britse hitlijsten te veroveren met de heruitgave van 17 hitsingles (aangevuld met de JXL remix) die ook tijdens zijn leven reeds de hoogste plaats in de lijsten verwierven. Elvis bereikte opnieuw meermaals de top van de hitparade en bevestigde aldus zijn status als artiest en icoon van de 20e eeuw.

In 2005 werd Elvis door het Amerikaanse volk verkozen tot de top tien van de "Greatest Americans". Hij was de eerste niet-politicus in de rangschikking. Slechts Martin Luther King en zeven Amerikaanse presidenten (waaronder de Founding Fathers en Elvis-fan Bill Clinton) moest hij laten voorgaan. In de Beurs van Berlage te Amsterdam stond in de zomer van 2005 "In the Footsteps of Elvis", een expositie van de grootste collectie Elvis-memorabilia buiten Graceland.

Records

Tijdens zijn leven verkocht hij in totaal 500 miljoen platen. In de week na zijn dood kwamen daar nog eens 8 miljoen bij. Hij brak en houdt nog altijd een aantal indrukwekkende records in de muziekindustrie:

  1. hij had meer nummers in de hitparades dan enig andere artiest: 149
  2. hij stond langer no. 1 in de hitlijsten dan wie ook: 80 weken
  3. hij had de meeste no.1 hits achter elkaar: 10.
  4. hij verdiende meer gouden en platina platen dan welke andere artiest ook.
  5. hij heeft tot nu toe meer dan een miljard platen wereldwijd verkocht, meer dan welke andere artiest ook.
  6. hij heeft het grootste aantal kijkers in de hele televisiegeschiedenis op zijn naam staan. 1 tot 1,5 miljard mensen hebben zijn show "Aloha from Hawaii" in 1973 gezien.
  7. hij heeft de 1000ste UK no1 hit gehaald met het nummer "One Night" in 2005

Bandleden

Bill Black was Elvis' bassist tussen 1954 en 1958. In het bijzonder speelde hij mee in het nummer That's all right Mama waarmee Elvis een van zijn eerste hits scoorde.

In datzelfde nummer deden ook zijn eerste gitarist Scotty Moore en drummer DJ Fontana. Moore bleef aan tot 1968, Fontana tot 1958. Scotty Moore speelde met een elektrische jazzgitaar, zijn jazzy rock and roll speelstijl is nog steeds geroemd. Hij leeft nog steeds en treedt ook nog steeds op.

Discografie

Albums

Albums met hitnoteringen in de Nederlandse Album Top 20/50/100
Titel Datum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Almost in love 9-1-1971 43 6
Elvis forever 19-10-1974 1 49
40 greatest hits 4-10-1975 6 28
Moody blue 23-7-1977 6 17
20 fantastic hits 3-9-1977 7 12
A portrait in music 3-9-1977 12 11
In concert 29-10-1977 13 11
Love songs 12-1-1980 18 12
Gospels 24-1-1981 12 10
Guitar man 7-3-1981 19 9
Elvis in Hollywood 28-8-1982 30 5
18 classic love songs 8-2-1986 38 10
The definitive rock 'n roll album 29-8-1987 31 7
The definitive gospel album 5-9-1987 64 4
The definitive country album 5-9-1987 46 4
The definitive love album 5-9-1987 23 7
The essential collection 17-9-1994 14 30
Elvis '56 11-5-1996 51 4
Always Elvis - the Dutch album 19-7-1997 2 18
Platinum (A life in music) 26-7-1997 23 10
Elvis by the Presleys 4-6-2005 52 2

Singles

Singles met hitnoteringen in prehistorische hitlijsten
 Titel   Datum van
release
 
Datum van
 binnenkomst 
 Hoogste 
positie
Aantal
 noteringen 
(
maanden)
 Opmerkingen   Bron 
One night 4-1959 7 2M
(Now and then there's) A fool such as I 7-1959 15 1M
A big hunk o'love 10-1959 15 1M
Stuck on you 6-1960 10 3M
It's now or never (O sole mio) 10-1960 2 5M
Are you lonesome tonight 1-1961 4 4M
Wooden heart (Muss I denn) 2-1961 1 6M
Surrender 5-1961 3 4M
I feel so bad 8-1961 13 2M
Little sister / (Marie's the name) His latest flame 10-1961 8 5M
Can't help falling in love 3-1962 11 3M
No more 6-1962 26 1M
Good luck charm 6-1962 2 5M
Follow that dream (EP) 7-1962 17 1M
She's not you 11-1962 5 4M
Return to sender 12-1962 5 5M
One broken heart for sale 4-1963 16 2M
Kiss me quick 7-1963 12 4M
(You're the) Devil in disguise 9-1963 1 5M
Bossa nova baby 30-11-1963 8 1
Mexico 7-3-1964 9 2
re-entry 2-5-1964 37 6
Viva Las Vegas 2-5-1964 18 12
Suspicion 30-5-1964 9 12
Kissin' cousins 11-7-1964 15 14
Such a night 8-8-1964 13 14
Ain't that loving you 14-11-1964 23 6
Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
Titel Datum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Do the clam 3-4-1965 30 5
Crying in the chapel 19-6-1965 13 11
Easy question 7-8-1965 37 2
Love letters 30-7-1966 25 5
Guitar man 30-3-1968 tip
re-entry 14-3-1981 tip
Stay away / U.S. male 20-4-1968 37 2
In the ghetto 21-6-1969 4 15
Clean up your own backyard 6-9-1969 tip
Suspicious minds 25-10-1969 6 11
Don't cry daddy 24-1-1970 23 6
Kentucky rain 7-3-1970 tip
You don't have to say you love me 14-11-1970 tip
I just can't help believin' 22-1-1972 4 11
Burning love 25-11-1972 19 5
Separate ways 3-2-1973 tip
Jailhouse rock 19-1-1974 5 9
Hound dog 30-3-1974 tip
My boy 4-1-1975 9 8
T.R.O.U.B.L.E. 24-5-1975 tip
Hurt 8-5-1976 tip
Moody blue 22-1-1977 14 7
Wooden heart (Muss I denn) re-release 3-9-1977 2 11
Way down 24-9-1977 9 8
My way 17-12-1977 24 4
Are you lonesome tonight (live) 10-1-1981 15 7
re-entry 24-8-1991 tip
Heartbreak hotel 29-8-1987 tip
Love me tender 9-3-1991 tip
Always on my mind 2-8-1997 15 6
Rubberneckin' 27-9-2003 9 6 met Paul Oakenfold
All shook up 22-1-2005 33 2
One night re-release 22-1-2005 30 2
(Now and then there's) A fool such as I re-release 29-1-2005 34 2

Elvis Presleys grootste hits

De eerste vijf singeltjes op het Sun-label zijn juweeltjes, en zijn voldoende om rock and roll volgens Elvis te defini�ren. De meeste zijn covers van langzamere rhythm and blues- of country and western-hits. Maar dan wel uitgevoerd met de energie en het zelfvertrouwen van een jonge Elvis. That's All Right duurt 1'55"; het langste nummer duurt 2'38". Het label vermeldt: Elvis Presley, Scotty & Bill.

In totaal zou hij 20 nummers opnemen in de Sun-studio.

Later, bij RCA-Victor, heeft hij de volgende hits:
Heartbreak Hotel (1956) - I want you, I need, I love you (1956) - Love me (1956) - Don't Be Cruel (1956) - Hound Dog (1956) - Love Me Tender (1956) - Too Much (1957) - All shook up (1957) - (Let me be your) Teddy Bear (1957) - Loving you (1957) - Jailhouse Rock (1957) - Treat me nice (1957) - Don't (1958) - One night (With you) (1958) - Hard Headed Woman (1958) - Wear my ring around your neck (1958) - (Now and then there's) A fool such as I (1959) - A big hunk o'love (1959) - Stuck on you (1960) - Are you lonesome tonight? (1960) - (Marie's the name of) His latest flame (1960) - Wooden heart (Muss i denn...) (1960) - It's now or never (1960) - Lonely man (1961) - Good Luck Charm (1961) - Surrender (1961) - Can't Help Falling in Love (With you) (1961) - She's not you (1962) - Return to sender (1962)- (You're The) Devil in Disguise (1963) - Crying in the chapel (1965) - Guitar man (1967) - If I can dream (1968) - In the ghetto (1969) - Suspicious minds (1969) - Don't cry, daddy (1969) - The wonder of you (1970) - You don't have to say you love me (1970) - Burning Love (1972) - Seperate ways (1972) - Always On My Mind (1972) - My Boy (1974) - T-R-O-U-B-L-E (1975)- Hurt (1976) - Moody Blue (1976) - Way Down (1977) - My Way (1977) - Are You Lonesome Tonight (lach versie) (1981) - A Little Les Conversation remix(2002) - Rubberneckin' remix (2003)

Filmografie

Trivia

Bekende Elvisfans

Elvis heeft tijdens zijn leven en daarna vele artiesten ge�nspireerd. Hedendaagse beroemdheden die regelmatig hun bewondering voor Elvis uitspreken zijn onder andere: